ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Χαμηλότερες συντάξεις, υπολογισμός της σύνταξης βάσει των εισφορών που έδωσες όσο δούλευες, που σημαίνει οριστικό τσάκισμα του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της ασφάλισης, εθνική σύνταξη 384 €. Χαμηλότερες αναπηρικές συντάξεις, βασική αναπηρική σύνταξη μόνο σε όσους έχουν πάνω από 80% αναπηρία, χαμηλότερο εφάπαξ κατά 10%, χαμηλότερη βασική σύνταξη του ΟΓΑ (-4%), πιο πολλές εισφορές για τους αγρότες (+4% τώρα, ως και +12% σταδιακά), πιο πολλές εισφορές για τους εργαζόμενους στα επικουρικά ταμεία, ενοποίηση όλων των ταμείων, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Συνολικά οι εισφορές των “ελεύθερων επαγγελματιών” θα φτάνουν στο 38,5% του εισοδήματος τους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Η υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας αλλά και τα κενά που δημιουργούνται τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό, λόγω των απολύσεων και της μη ανανέωσης των συμβάσεων, όσο και στις υλικοτεχνικές υποδομές, έχουν αφήσει πρόσφορο έδαφος για την άνθηση της ιδιωτικοποίησης στον κλάδο. Αυτό το κενό των δημόσιων δομών αφήνει περιθώριο να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα για τις ΜΚΟ, τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, τα λογοθεραπευτήρια κ.α, χώρους στους οποίους εργαζόμαστε και εμείς. Έτσι, τα αφεντικά πλουτίζουν εκμεταλλευόμενα την ανάγκη για υγεία και περίθαλψη, αποκλείοντας όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού από το βασικό δικαίωμα για περίθαλψη, αφού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για πρόσβαση σε αυτήν (ασφάλεια, ΑΜΚΑ, χαρτιά νόμιμης παραμονής στη χώρα, και φυσικά χρήματα!).

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Την μέρα ψήφισης του νέου νομοσχεδίου έχει προκηρυχθεί 48ωρη απεργία από την ΓΣΕΕ. Παρ’ όλη την αυτονόητη εχθρότητα που έχουμε για αυτήν και τους υπόλοιπους ξεπουλημένους συνδικαλιστικούς φορείς, υπερασπιζόμαστε την απεργία ως ένα βασικό μέσο διεκδίκησης απέναντι στα αφεντικά. Τις μέρες εκείνες δε θα δουλέψουμε, αλλά θα επιζητήσουμε την συλλογική και δυναμική μας παρουσία στο δρόμο και τη σύνδεσή μας με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια. Δεν θα αφήσουμε στα αφεντικά να εκμεταλλευτούν την εργασιακή μας δύναμη.

Αυτή η απεργία, όμως, έχει μία ιδιαιτερότητα: πέρα από εμάς που πουλάμε την εργατική μας δύναμη για να να ζήσουμε θα βρεθούν στο δρόμο και αυτοί που την αγοράζουν. Κάτω από τον τίτλο του “ελεύθερου επαγγελματία” πολλές φορές υπάρχουν αφεντικά με έναν ή περισσότερους εργαζόμενους.

Δεν θα σταθούμε στο δρόμο με τα αφεντικά μας. Δεν έχουμε τίποτα κοινό, τίποτα που να μας ενώνει. Απέναντι σε κάθε εθνική αφήγηση προτάσσουμε την ταξική μας συνείδηση.

Θα σταθούμε με τους εργάτες, εντός ή εκτός της παραγωγικής διαδικασίας, τους μπλοκάκηδες, τα σωματεία, τον κόσμο του κινήματος.

Σπάμε το φόβο ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ , δεν ανεχόμαστε απειλές απόλυσης για αυτόν τον λόγο και διεκδικούμε:

  • ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ (ανεξάρτητα από τα ένσημα που φιλοτιμούνται κατά καιρούς να μας κολλήσουν τα αφεντικά)
  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ
  • ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Η σύνταξη είναι αναγκαία για την επιβίωση μας και προφανώς δεν αποτελεί κάποια κρατική παραχώρηση. Δεν πρέπει να θεωρούμε το κράτος “ευεργέτη”, καθώς τα χρήματα αυτά αποτελούν παρακρατήσεις από δεδουλευμένα της εργατικής τάξης. Τα μέτρα που θα ψηφιστούν με το ασφαλιστικό, δηλαδή οι μειώσεις στις συντάξεις και η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, υποδηλώνουν πως όσοι λαμβάνουν σύνταξη θα παίρνουν λιγότερα και από αυτά που χρειάζονται για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.Παράλληλα, όσοι μπαίνουν τώρα στην παραγωγή δουλεύοντας σε συνθήκες επισφάλειας, με voucher και κοινωφελή προγράμματα ή “μαύρα” δεν θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν ποτέ.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ
  • ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ
  • ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ

Για να γεμίσουμε το βιογραφικό μας και να βρούμε μια δουλειά είναι προαπαιτούμενο να κάνουμε απλήρωτες πρακτικές και δοκιμαστικά, ενώ όταν μας προσλαμβάνουν οι υπερωρίες είναι προϋπόθεση για να παραμείνουμε στην θέση μας.

  • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

Η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να τίθεται κανένας διαχωρισμός στην παροχή της. Οι εξαγγελίες για πρόσβαση στην περίθαλψη ανέργων και ανασφάλιστων αποτελούν άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς καθημερινά αποκλείονται από τις δομές υγείας όσοι δεν τηρούν τις προδιαγραφές τους ( να έχουν ΑΜΚΑ), όπως οι μετανάστες χωρίς χαρτιά.

  • ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
  • ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΛΟΓΟ/ΕΡΓΟ/ΨΥΧΟ/ΦΥΣΙΟ-ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Παράλληλα με τους αποκλεισμούς στα νοσοκομεία και τις αυξήσεις στις εισφορές για τα φάρμακα το κράτος μειώνει τις επιχορηγήσεις για λογοθεραπείες, επιβάλει την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης στα προνοιακά επιδόματα και μειώνει τις συντάξεις αναπηρίας επιφέροντας χιλιάδες προβλήματα στην καθημερινότητά των χρηστών των δομών ψυχικής υγείας.

Να βάλουμε φραγμό στους εκβιασμούς των αφεντικών.
Να εμποδίσουμε την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.