Για τις τέσσερις απολύσεις στο Rolling Burger Bar

95bba3656885700eb35b28f803fa21f9Τα αφεντικά του Rolling Burger Bar υπό την ονομασία ΔΕΛΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ (κάτοχοι επίσης μιας κατασκευαστικής και ενός καταστήματος mikel) απέλυσαν σταδιακά 4εργαζομένους, μετά από μία σειρά διεκδικήσεων από αυτούς. Οι απολυμένοι, μέλη του Σωματείου Βάσης Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού Κ. Μακεδονίας με κείμενο τους αναφέρουν τις διεκδικήσεις που είχαν και μερικώς ή ολικώς κέρδισαν απέναντι στα αφεντικά τους (δώρο Χριστουγέννων και αύξηση μισθού για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων δηλαδή για βενζίνες, service, τηλεφωνήματα) και ζητούν την καταβολή των  δεδουλευμένων τους αλλά και την επαναπρόσληψή τους στο μαγαζί (οι τρεις εξ αυτών). Από την στιγμή που οι εργαζόμενοι δημοσιοποίησαν την απόλυση τους, το σωματείο μαζί με αλληλέγγυους έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων των απολυμένων πραγματοποιώντας συνεχείς παρεμβάσεις έξω από το μαγαζί.
Ο αγώνας των 4 απολυμένων είναι και δικός μας αγώνας:

Ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο εργαζόμαστε, όλοι/ες μας βιώνουμε  με τον ίδιο τρόπο την εργοδοτική τρομοκρατία και ζούμε καθημερινά την επισφάλεια,τις απειλές, την ανασφάλιστη εργασία.

Η αστική τάξη, είτε σε κέντρα λογοθεραπείας και τηλεφωνικά κέντρα είτε σε φαστφουντάδικα και εργοστάσια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εκμεταλλεύονται την εργατική μας δύναμη για να αυξήσουν τα πλούτη τους, όπου και αν δουλεύουμε:μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία, “απελευθερωμένα ωράρια” και απόλυση αν δεν συμφωνούμε σε κάτι από αυτά.

Η νίκη του αγώνα των 4 απολυμένων και η επαναπρόσληψή τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης:

γιατί θα αποτελέσει μια αποφασιστική απάντηση στα αφεντικά που θεωρούν δεδομένο πως μπορούν να μας απολύουν όποτε παύουμε να τους είμαστε χρήσιμοι ή όταν τολμάμε να βάλουμε μπροστά τα δικά μας συμφέροντα απέναντι στα δικά τους κέρδη.

Η αλληλεγγύη μεταξύ μας και η σύνδεσή μας με εργαζόμενους από άλλους κλάδους οι οποίοι αγωνίζονται για τα εργατικά συμφέροντα και η οργάνωσή μας σε σωματεία βάσης είναι ένα απαραίτητο βήμα για την νίκη της τάξης μας.

Ο πρόσφατος αγώνας στα καφέ Γέφυρα και στο καφέ Babylon όπου οι απολυμένοι/ες διεκδίκησαν και κέρδισαν τα δεδουλευμένα τους μας μαθαίνει το πώς να συνεχίζουμε, το πώς να επιμένουμε και να μην φοβόμαστε εργοδοτικές απειλές.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πολλοί μικροί και μεγάλοι αγώνες των εργαζομένων στην πόλη μας και ευρύτερα, δίπλα στους οποίους στεκόμαστε με ταξική αλληλεγγύη,όπως ο αγώνας που εδώ και μήνες διεξάγεται στα καταστήματα Careffour-Μαρινόπουλος όπου δεκάδες εργαζόμενοι/ες διεκδικούν με απεργίες και στάσεις εργασίας τα δεδουλευμένα τους, την μη υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέρφων/ισσών τους. Όπως και ο αγώνας που έχει ξεκινήσει έπειτα από την απόλυση εργαζόμενης από κατάστημα Πλαίσιο στην πόλη της Λάρισας. Η εν λόγω εταιρία, εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν 10ωρα σε άθλιες συνθήκες εργασίας, υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις και έχοντας προχωρήσει τα τελευταία 5 χρόνια σε 400 απολύσεις, τον Φεβρουάριο απέλυσε επειδή “δεν χαμογελούσε πολύ” την εδώ και 8 χρόνια εργαζόμενη Σοφία Πάττα, η οποία προσφεύγοντας στην Επιθεώρηση Εργασίας μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στο «Πλαίσιο» διεκδικεί την επαναπρόσληψή της.
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ
ROLLING BURGER BAR

ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ/ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.