Ενημέρωση από την επιθεώρηση εργασίας

Την Τετάρτη 13/7στις 12:30 μαζί με αλληλέγγυους/ες πραγματοποιήσαμε ακόμα μία παρέμβαση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.Στην παρέμβαση, η οποία διήρκησε μία ώρα, συμμετείχαν 40 εργαζόμενοι του Ξενώνα, συνάδελφοι από την ΑΡΣΙΣ, μέλη του Σωματείου και αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες.

Όσο παραμείναμε εκεί ενημερώσαμε για την εργασιακή συνθήκη στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΑΡΣΙΣ, τόσο μέσω της μικροφωνικής, όσο και μέσω των κειμένων τα οποία μοιράστηκαν: τα κείμενα του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και του Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο., των εργαζομένων του Ξενώνα Ασυνόδευτων ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο και των εργαζομένων στον Ξενώνα «Εστία προσφύγων» της ΑΡΣΙΣ στην Αθήνα. 

Νωρίτερα την ίδια μέρα είχε πραγματοποιηθεί το ραντεβού της εργοδοσίας και των εργαζομένων στην επιθεώρηση εργασίας. Θυμίζουμε ότι το ραντεβού  είχε αρχικά οριστεί στις 22/6 και μετά από αίτημα για αναβολή από την εργοδοσία της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, μεταφέρθηκε για την Τετάρτη 13/7.

Στην επιθεώρηση εργασίας η εργοδοσία της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ δεσμεύτηκε για:

– καταβολή 4 μισθών, συν τα αναλογούντα δώρα και επιδόματα, ως την Παρασκευή 15/7

– καταβολή 2 μισθών, συν τα αναλογούντα δώρα και επιδόματα, ως την Παρασκευή 22/7

– αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων τον Αύγουστο.

Το επόμενο ραντεβού της επιθεώρησης εργασίας με τα 2 μέρη έχει οριστεί για τη Δευτέρα 25/7, οπότε και θα πρέπει να έχουν καταβληθεί 6 μισθοί, συν τα αναλογούντα δώρα και επιδόματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ δεσμεύεται έναντι των εργαζομένων. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι υποσχέσεις θα είναι κούφιες. Αναμένουμε την καταβολή των δεδουλευμένων βάση του αναφερόμενου  χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε στο σημερινό ραντεβού, αλλά δηλώνουμε ότι η από 1/6 επίσχεση εργασίας δεν θα λήξει εάν δεν καταβληθούν ως 15/7 οι 4 μισθοί και ως 22/7 οι 2 μισθοί.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝΞΕΝΩΝΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.