Ψήφισμα αλληλεγγύης στους απολυμένους εκπαιδευτικούς στην Τουρκία

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!

 

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Ψυχικής Υγείας, Απεξάρτησης, Κοινωνικής Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής  καταγγέλλει την τουρκική κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες διώξεις σε βάρος πολιτών της Τουρκίας. Μετά την εξαγγελία της εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά τη διάρκεια των έξι μηνών, προφυλακίσθηκαν 41.326 άτομα και απολύθηκαν πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Έκλεισαν, ακόμη,  155 μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η NURİYE GÜLMEN, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Άγκυρας αντιστάθηκε από την πρώτη στιγμή στις απολύσεις συναδέλφων της και γενικότερα δημοσίων υπαλλήλων της Τουρκίας.

Η καθηγήτρια NURİYE GÜLMEN και ο δάσκαλος SEMİH ÖZAKÇA συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 9 Μαρτίου 2017. Ο αγώνας τους συνεχώς δυνάμωνε, γι’ αυτό την 75η ημέρα της απεργίας πείνας, για να σταματήσουν την μαζικοποίηση του αγώνα τους και να φιμώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και καθηγητών τους προφυλάκισαν. Συνεχίζουν  την απεργία πείνας και μέσα στις φυλακές. Η δίκη τους έχει αρχίσει στις 14 Σεπτεμβρίου και πρόκειται να συνεχιστεί στις 20 Οκτωβρίου ενώ το τουρκικό κράτος έχει συλλάβει τους συνηγόρους υπεράσπισής τους. Η Nuriye και ο Semih έχουν γίνει σύμβολα της αντίστασης των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων κατά της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Τον αγώνα τους στηρίζουν απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, εργάτες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι.

Ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης έχει ήδη εκφραστεί σε όλες τις χώρες για τον αγώνα της Nuriye Gülmen, του Semih Özakça, καθώς και σε όλους εκείνους που κρατούνται παράνομα από τις τουρκικές αρχές, καθώς και στον λαό της Τουρκίας. Συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις, επιτροπές ειρήνης και άλλες συλλογικότητες με ψηφίσματα και διαμαρτυρίες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και απαιτούν τη δικαίωσή τους.

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Ψυχικής Υγείας, Απεξάρτησης, Κοινωνικής Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής  δηλώνει την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη του στους δύο εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας και  απαιτεί από την τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει και να εκπληρώσει άμεσα τα αιτήματα των απεργών πείνας: της NURİYE GÜLMEN και του SEMİH ÖZAKÇA που από τις 9/3/2017 διεκδικούν να επιστρέψουν στην εργασία τους οι απολυμένοι, να αρθούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης και να κατοχυρωθούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα.

 

  • ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
  • ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!
  • ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!
  • ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.