Παρεμβάσεις αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας στη ΜΚΟ Άρσις

Παρασκευή 1/7, Σάββατο 2/7 & Κυριακή 3/7

13565529_1808513179383367_40599066_nΟι εργαζόμενοι του Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο, στο Ωραιόκαστρο, θα βρίσκονται κάθε μέρα στο 19ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για να μιλήσουν με τους συναδέλφους τους που θα το επισκεφθούν και να ενημερώσουν για τον αγώνα τους. Στα πλαίσια της παρέμβασης αυτής διαβάζονται τα κείμενα των εργαζομένων και του Σωματείου Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας στις εξέδρες του φεστιβάλ και έχει αναρτηθεί πανό στο χώρο.

Παρασκευή 1/7

Την Παρασκευή 1/7 στις 9:00 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην ραδιοφωνική εκπομπή που εκείνη την ώρα μεταδιδόταν από το σταθμό της ΕΡΤ3. Η παρέμβαση αυτή οργανώθηκε ως απάντηση στις δηλώσεις που είχε κάνει ο κος. Γαβαλάς -νόμιμος εκπρόσωπος και μέλος της διοίκησης της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ- σχετικά με τον αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων του Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο, στο Ωραιόκαστρο, στην ίδια εκπομπή προ δύο εβδομάδων.  Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης διαβάστηκαν τα κείμενα των εργαζομένων του Ξενώνα και του Σωματείου Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ έγινε αναφορά στην επίσχεση όχι μόνο των εργαζομένων του Ξενώνα του Ωραιοκάστρου, αλλά και των εργαζομένων του Ξενώνα “Εστία Προσφύγων” που λειτουργεί η ίδια οργάνωση στην Αθήνα.

Παρασκευή 24/6

Την Παρασκευή 24/6 στις 17:00 μαζί με αλληλέγγυους/ες παρεβρεθήκαμε στο Mediterranean College κατά τη διάρκεια της διαδραστικής παρουσίασης του Mobile School της Άρσις στην εσπερίδα με θέμα «Η σύγχρονη διαπολιτισμική εκπαίδευση στο πλαίσιο των

γεωπολιτικών και πολιτισμικών εξελίξεων» από τις σχολές Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης του Mediterranean College

Όσο παραμείναμε εκεί συνομιλήσαμε και ενημερώσαμε τον κόσμο της εκδήλωσης για την εργασιακή συνθήκη στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Άρσις, ενώ μοιράστηκε το κείμενο του σωματείου και τα κείμενα των εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση τόσο στον ξενώνα στο Ωραιόκαστρο όσο και στην “Εστίας Προσφύγων” στην Αθήνα.

2

3

 

 

 

 

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ “ΕΣΤΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ”

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΣΙΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ

Θυμίζουμε ότι οι οχτώ εργαζόμενοι στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο (και μέλη του σωματείου) ξεκίνησαν από τις 1/6 επίσχεση εργασίας έως ότου εξοφληθεί το ποσό που η εργοδοσία τους χρωστάει (7,5 μήνες). Οι εργαζόμενες/οι της δομής φιλοξενίας για οικογένειες αιτούντων άσυλο «ΕΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» της ΑΡΣΙΣ, προχώρησαν ξανά σε επίσχεση εργασίας καθώς μετά από την 27/05/16 αναστολή της επίσχεσης εργασίας, η εργοδοσία της ΑΡΣΙΣ δεν κατέβαλε τα δεδουλευμένα τους (τους μισθούς όλου του 2016).
Τονίζουμε, επίσης ότι σε συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Βάσης στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας και του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ, η εργοδοσία είχε δεσμευτεί σε καταβολή 4- 5 μισθών εντός των επόμενων 10 ημερών- προθεσμία που έχει προ πολλού εκπνεύσει… μία ακόμα υπόσχεση που δεν τηρήθηκε από την εργοδοσία της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.