Κάλεσμα σε συνέλευση, Σάββατο 25/6, 19.30 πάρκο ΕΚΘ

Η κατάσταση στις δομές φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων είναι οριακή. Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τις διοικήσεις των ΜΚΟ φέρνει σε επίπεδα εξαθλίωσης τόσο τους φιλοξενούμενους των δομών όσο και τους/τις εργαζόμενους/ες σε αυτές. Τρανταχτό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι οι περικοπές προσωπικού που επιχειρούνται τις τελευταίες μέρες στη ΜΚΟ Άρσις. Ανακοινώθηκαν απολύσεις και μετατροπές από full time σε part time σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Καλούμε στη συνέλευση του ΣΒΕΨΥΚΟΙ το Σάββατο 25/6, όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες σε ΜΚΟ για να συζητήσουμε τα εξής:

1. Οργάνωση και συντονισμός του αγώνα ενάντια στις απολύσεις και περικοπές προσωπικού. Στήριξη των νομικών ενεργειών και οργάνωση κινητοποιήσεων.

2. Συζήτηση πάνω στο ενδεχόμενο να κινηθούμε μαζικά και συλλογικά ενάντια στην πρακτική των επαναλαμβανόμενων για χρόνια συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Διεκδίκηση συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου για όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες.

3. Στήριξη του αγώνα των εργαζομένων που είτε βρίσκονται σε επίσχεση είτε σχεδιάζουν να προβούν σε αυτή την κίνηση στο προσεχές διάστημα.

4. Διοργάνωση καμπάνιας κι απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στην απαξίωση των δομών φιλοξενίας και στήριξης ανήλικων προσφύγων. Συντονισμός με άλλα σωματεία του κλάδου για την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων των εργαζομένων.

5. Διαχειριστικά ζητήματα του σωματείου.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: Σάββατο 25/6 στις 19:30 στο παρκάκι μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.