Καταγγελία για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Desarrollo little stars

Οι εργαζόμενοι/ μενες  του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Desarrollo little stars, στην περιοχή Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης,  από το Σεπτέμβρη έως και σήμερα εργάζονται δίχως να έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ. Η εργοδοσία για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυρίζεται ότι δεν έχει άλλο μπάτζετ και περιμένει  με  “αγωνία”  να γίνουν οι πληρωμές από τα voucher, έτσι ώστε να μπορέσει  να εξοφλήσει τους εργαζόμενους. Από τις πρώτες ημέρες της εργασίας, η εργοδοσία τους έδωσε να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση κατά την οποία συναινούν ότι δεν θα διεκδικήσουν τους μισθούς του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου πριν το τέλος Νοέμβρη και ότι συμφωνούν να πληρωθούν αναδρομικά τα δεδουλευμένα τους τότε. Κατά τα λεγόμενα της εργοδοσίας, οι μισθοί του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη θα είχαν κατατεθεί μέχρι 15 Νοέμβρη και ο Νοέμβρης θα πληρωνόταν αρχές του Δεκέμβρη. Ως πρόφαση υπήρξε η αγορά καινούργιου βαν με το οποίο θα γινόταν η μεταφορά των παιδιών, αγορά η οποία δεν έγινε ποτέ. Ωστόσο βάσει της υπεύθυνης δήλωσης, κατά το μήνα Νοέμβρη θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί οι μισθοί, ασχέτως με τις πληρωμές των voucher, αλλά οι μισθοί παραμένουν μέχρι και σήμερα άφαντοι.Αυτούς τους μήνες, οι εργαζόμενοι/ μενες  περιμένουν το αυτονόητο, δηλαδή να πληρωθούν για την εργασία τους κι η απάντηση που παίρνουν είναι ότι «πρέπει να βάλουν πλάτη στην επιχείρηση που τους/ τις ταΐζει»(!) .

H εργοδοσία μέσω της διεύθυνσης, «τεντώνει μονίμως το σχοινί» έχοντας υπερ το δέον απαιτήσεις από ένα απλήρωτο προσωπικό και κάνοντας  ξανά και ξανά παράπονα σε απλήρωτους εργαζόμενους/ μενες. Συνεχώς λασπολογεί πρώην συναδέλφους ασκώντας αρνητική κριτική και υποβιβάζοντας τα πτυχία τους και τις γνώσεις τους. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως λένε συνεχώς ψέματα και προσβάλουν  απροκάλυπτα το ποιόν και τη νοημοσύνη των εργαζομένων. Επίσης, ήδη έχει αρχίσει να γίνεται στοχοποίηση εργαζομένων οι οποιοί /οιες συνδικαλίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα ασκώντας πίεση στην διοίκηση, με αποτέλεσμα πολύ πιθανόν να  μην γίνει ανανέωση των συμβάσεων τους.

Εμείς ως Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο χώρο της  ψυχικής υγείας , κοινωνικής πρόνοιας και ειδικής αγωγής  δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους/ στις εργαζόμενους/ μενες του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Desarrollo little stars  και διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Δεν θα δεχθούμε άλλη μια μέρα απλήρωτης εργασίας. Ως εργαζόμενοι /μενες  δεν δεχόμαστε να βάζουμε  “πλάτη” σε καμία επιχείρηση.

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
  • Καμία επιχείρηση δεν θα βασίζει τα κέρδη της πάνω στην παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων
  • Ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και αναλγησία,  διεκδικούμε αξιοπρεπείς  συνθήκες εργασίας και καλύτερους μισθούς
  • Υπευθυνότητα και συνέπεια απέναντι στα παιδιά με αναπηρία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΔΑΠ ΜΕΑ Desarrollo little stars

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ

Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας , Κοινωνικής Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής (ΣΒΕΨΥΚΟΙ)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976044591
E-mail επικοινωνίας: psyxoswmateio@riseup.net

ΥΓ. Μετά από τις πιέσεις των εργαζομένων, των σωματείων και του αλληλέγγυου κόσμου, η εργοδοσία υποχώρησε και καταβλήθηκαν όλα τα δεδουλευμένα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.