Κάλεσμα σε 24ώρη απεργία/ πορεία στις 28 Φεβρουαρίου

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ                                         

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ/ΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Έναν χρόνο μετά το κρατικό έγκλημα των Τεμπών και τα ερωτήματα για το δικαίωμα στη ζωή και για τους όρους αυτής παραμένουν αναπάντητα και επίκαιρα. Οι ζωές μας παραμένουν αναλώσιμες στον βωμό του κέρδους και η κρατική αυθαιρεσία ατιμώρητη. Έναν χρόνο μετά την προσπάθεια διαμόρφωσης συνειδήσεων και απόδοσης ατομικών ευθυνών, οι ημέρες συμπίπτουν με την εξεταστική επιτροπή. Μία ακόμη εξεταστική επιτροπή φιάσκο και προσπάθειας συγκάλυψης, αποποίησης πολιτικών ευθυνών, θρασείας απόδοσης αποκλειστικής ευθύνης και πάλι στον σταθμάρχη και επίκλησης στο «δικαίωμα της σιωπής» για το εσκεμμένο «μπάζωμα» στο σημείο του δυστυχήματος, το οποίο κατέστρεψε σημαντικά στοιχεία που θα συνέβαλαν στην ανάδειξη των πραγματικών ενόχων.

Ενώ είναι σαφές ότι οι ευθύνες για την κρατική δολοφονία των Τεμπών είναι διαχρονικές και αφορούν σε συγκεκριμένες πολιτικές διαχείρισης και στις πολιτικές λιτότητας τόσο της τωρινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αφορούν στις ελλείψεις χρηματοδότησης και προσωπικού στις συγκοινωνίες, που είχαν και έχουν ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, τη μείωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την υποσυντήρηση του δικτύου μεταφορών, η οποία καθώς δεν καλύπτονταν από τον κρατικό προϋπολογισμό γινόταν με προχειρότητα, στην εμπλοκή διαφορετικών εταιρικών συμφερόντων και φυσικά στο ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κρατικός μηχανισμός και κεφάλαιο καταπατούν αδιάκοπα και καθημερινά τα εργασιακά μας δικαιώματα αδιαφορώντας για την ίδια μας τη ζωή. Τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται, οι μισθοί μειώνονται και οι απλήρωτες υπερωρίες παραμένουν. Συμβάσεις μετατρέπονται σε μερικής απασχόλησης, εκφοβισμοί και απολύσεις συνεχίζονται και οι συνθήκες διαβίωσης μας παρακμάζουν όσο η φορολογία διαρκώς ανεβαίνει και οι εξώσεις, οι πλειστηριασμοί και τα ενοίκια κατοικιών αυξάνονται.

Ταυτόχρονα παιδεία και υγεία ξεπουλούνται. Νομοσχέδια για ιδιωτικά πανεπιστήμια και διάλυση της δημόσιας ψυχικής υγείας και απεξάρτησης αναμένεται να ψηφιστούν. Παράλληλα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία σε δημόσιες δομές υγείας επιβεβαιώνουν την εμπορευματοποίηση της υγείας και την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της, με το κεφάλαιο να κερδοφορεί περισσότερο και τις κοινωνικές ανισότητες να οξύνονται.

Ακόμη, δεν μας εκπλήσσει για ακόμη μία φορά ότι η ΓΣΕΕ μέχρι και σήμερα δεν έχει προκηρύξει απεργία, καθώς ούτε πριν από έναν χρόνο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όταν ακόμη μετρούσαμε τα θύματα της κρατικής δολοφονίας στα Τέμπη. Είναι στα δικά μας χέρια, των εργαζομένων, να κινητοποιηθούμε και να οργανωθούμε απέναντι στην καταπίεση, την φτωχοποίηση και εξαθλίωση, τον θάνατο, το έγκλημα. Ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των πάντων. Σε αυτό το σύστημα διαφθοράς και εκμετάλλευσης, σε βάρος της πλειοψηφίας της κοινωνίας μας προς όφελος του κεφαλαίου, δεν χωρούν πια η υποταγή και η συμμόρφωση. Να μην ξεχνάμε ότι οι εργαζόμενοι/ες του Πρ.Σωματείου του ΟΣΕ ήταν αυτοί/ες που με προειδοποιήσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις επιχειρούσαν να γνωστοποιήσουν στην κοινωνία και το υπουργείο Συγκοινωνιών τις άθλιες συνθήκες στις συγκοινωνίες.

Θα συνεχίσουμε να οργανωνόμαστε στους χώρους δουλειάς μας, σε σωματεία, να απεργούμε και να διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες για τη ζωή μας σε όλα τα πεδία. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία για όλους/ες, σταθερό ωράριο εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταπολέμηση των διακρίσεων βάσει φύλου και σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Για κοινούς αγώνες εργατών/τριών, φοιτητών/τριών, αγροτών/τισσών, εργαζομένων στον χώρο της υγείας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 στην Καμάρα στις 10:30

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στον Χώρο της Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας (ΣΒΕΨΥΚΟΙ)

Τηλέφωνο επικοινωνίασ: 6976044591

 E-mail επικοινωνίας: psyxoswmateio@riseup.net

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.