ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ & ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στον χώρο της Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας (ΣΒΕΨΥΚΟΙ) καταγγέλλει την ίδρυση του εθνικού πανεργατικού & υπαλληλικού «σωματείου», «4Ε-Εθνική Εργατοϋπαλληλική Ένωση Ελλάδα», που ιδρύθηκε από το εθνικιστικό ακροδεξιό μόρφωμα «Ιερός Λόχος», το οποίο πέρα από παρεμβάσεις σε θεατρικές παραστάσεις που θεωρούσε «βλάσφημες», έχει διοργανώσει πλήθος εθνικιστικών, σκοταδιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών εκδηλώσεων/συγκεντρώσεων τα τελευταία χρόνια, ενώ είναι υπεύθυνο και για επιθετικές ενέργειες εναντίον του Pride και εναντίον μεταναστ(ρι)ών. Εκτός αυτών, τόσο η συμπόρευση στον δρόμο όσο και η πολιτική/ιδεολογική συγγένεια του μορφώματος αυτού με τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, είναι γνωστή και ρητή.

Με ευθεία παραπομπή στη φασιστική, δωσιλογική και αντισημιτική οργάνωση «Ένωση Ελλήνων Εθνικιστών – 3Ε», που έδρασε την περίοδο του μεσοπολέμου και της κατοχής με πογκρόμ και επιθέσεις σε Εβραίους, συνδικαλιστές και κομμουνιστές, απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα δηλώνουν ότι στοχεύουν στη στήριξη Ελλήνων εργαζομένων, στην  αντικομμουνιστική δράση και στην εξάλειψη της «αριστερής θολοκουλτούρας» στα εργασιακά και κοινωνικά ζητήματα και στρέφονται κατά εργατ(ρι)ών μεταναστ(ρι)ων και όσων τους/τις υποστηρίζουν. Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφασίζει προκλητικά την αποφυλάκιση του νεοναζί Μιχαλολιάκου, αρχηγού της συμμορίας της ΧΑ.

Ο εργαζόμενος κόσμος πλήττεται καθημερινά από τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και παλεύει να επιβιώσει μέσα στην ανέχεια, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση που κράτος και κεφάλαιο επιβάλλουν. Οι εργαζόμενοι/ες δεν έχουμε καμιά αυταπάτη, οι φασίστες είναι το μακρύ τους χέρι και βρίσκουν πάντα έδαφος να αναλάβουν «δράση» σε περιόδους κρίσεων υπηρετώντας τα συμφέροντα μονάχα των αφεντικών, υποδεικνύοντας και στοχοποιώντας ως δήθεν υπαίτιους/ες των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών όσους και όσες βρίσκονται στον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας, όσους και όσες αποτελούν τα θύματα του συστήματος ή/και μάχονται και αγωνίζονται εναντίον του πραγματικού εχθρού, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της κρατικής αυθαιρεσίας. Ο πραγματικός τους στόχος δεν είναι άλλος από τη διάσπαση και τον κατακερματισμό της πολυεθνικής εργατικής τάξης, ώστε να καμφθούν οι οργανωμένες αντιστάσεις της και άρα να καταστεί αυτή πιο εύκολα χειραγωγήσιμη και εκμεταλλεύσιμη από τα αφεντικά.

Γι’ αυτό και τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να εντείνουμε την οργάνωσή μας σε ακηδεμόνευτα και μαχητικά σωματεία βάσης στους χώρους δουλειάς μας, να εντείνουμε τον αγώνα μας κατά του νεοφιλελευθερισμού και του φασισμού, να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ανυποχώρητα τα εργασιακά μας δικαιώματα, να προφυλάξουμε τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας και παιδείας, να παλέψουμε μαζί ντόπιοι/ες και μετανάστ(ρι)ες για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλες και όλους, και για την καταπολέμηση των διακρίσεων βάσει χώρας καταγωγής, θρησκείας, φυλής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Μόνο με ενότητα και αγώνα, οργάνωση, διεκδίκηση και αντίσταση μπορούμε να απαντήσουμε σε κράτος, κεφάλαιο και φασίστες.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας σε όλα τα πεδία της ζωής μας, οργανωνόμαστε οριζόντια και δεν αφήνουμε κανέναν και καμία μόνο/η απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και αναλγησία, απέναντι στη φασιστική απειλή και στη ρητορική μίσους.

Καμία ανοχή στην παρουσία φασιστών στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς μας, στις σχολές και τις γειτονιές μας. Καλούμε όλους/όλες τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να απομονώσουν και να ακυρώσουν στην πράξη την δημιουργία «σωματείου» από τους φασίστες που σπέρνουν το μίσος, επιτίθενται και δολοφονούν τον αδύναμο και τη διαφορετική, τον εκμεταλλευόμενο και την καταπιεσμένη, που διασπούν την πολυεθνική εργατική τάξη και υπονομεύουν τους αγώνες της.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

 Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων στον χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας (ΣΒΕΨΥΚΟΙ)

E-mail επικοινωνίας: psyxoswmateio@riseup.net

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.