ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και 3 βδομάδες (21/12/19) με βασικό αίτημα την υπογραφή μιας ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω. Επιπλέον, σε ανακοίνωση τους καταγγέλλουν πως η εν λόγω επιχείρηση απέλυσε 6 φύλακες που δεν δέχτηκαν τους εκβιασμούς τους, 3 εργαζόμενες από την OTEAcademy, 69 φύλακες μέσω “εθελουσίας” και απολύει καθημερινά δεκάδες εργαζόμενους με δικαιολογία “χαμηλές αποδόσεις ή λήξη της σύμβασης”.

Το πετσόκομμα των μισθών, η εντατικοποίηση του ρυθμού εργασίας, τα ελαστικά ωράρια και τα δεκάδες εργατικά “ατυχήματα” αποτελούν μια γνωστή συνθήκη για όσους εργάζονται στην εταιρία. Την στιγμή που τα κέρδη του ομίλου ΟΤΕ αυξήθηκαν το 2018 κατά 35% και ο γενικός διευθυντής λαμβάνει 1,4 εκατομμύρια ετησίως, οι περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν για 580 ευρώ.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι απεργοί συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους επιχειρώντας να σπάσουν το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία εναντίον τους. Από την αρχή της απεργίας με ανακοίνωσή της απειλεί τους εργαζόμενους με μηνύσεις και χρήζει την απεργία ως “καταχρηστική και παράνομη”, ενώ στις 7/1/2020 κατέθεσε μηνύσεις σε βάρος απεργών συνδικαλιστών και εργαζομένων, με βάση τις οποίες η αστυνομία συνέλαβε πέντε συνδικαλιστές στη Θεσσαλονίκη.

Η σιωπή των ΜΜΕ για τον αγώνα των απεργών δεν μπορεί να φιμώσει όσες και όσους εργαζόμενους βιώνουν καθημερινά τις ίδιες συνθήκες εργασιακής επισφάλειας με τους απεργούς του ΟΤΕ. Όλοι και όλες εμείς, εργαζόμενες και εργαζόμενοι σε διαφορετικούς κλάδους παλεύουμε από κοινού για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για αυξήσεις μισθών και καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Η σύνδεση των αγώνων όλων των εργαζομένων είναι ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε!

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις

Συλλογικές Συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας

psyxoswmateio@riseup.net

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.