Αναδημοσίευση κειμένου των εργαζομένων SIL Θεσσαλονίκης (μκο ΑΡΣΙΣ) που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από 1/12:

Αναδημοσίευση κειμένου των εργαζομένων SIL Θεσσαλονίκης (μκο ΑΡΣΙΣ) που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από 1/12:
Είμαστε εργαζόμενες και εργαζόμενοι του προγράμματος Ημιαυτόνομης Διαβίωσης Ασυνόδευτων Ανηλίκων (SIL) της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ που ξεκίνησε να λειτουργεί το Σεπτέμβριο του 2019. Το Μάιο του 2020 που η χρηματοδότηση του προγράμματος πέρασε στο ΤΑΜΕ ξεκίνησαν και τα πρώτα προβλήματα και καθυστερήσεις στη χρηματοροή.
Αφενός αυτό επηρέασε την εμπρόθεσμη παροχή ειδών που δικαιούνται οι ίδιοι οι ωφελούμενοι, αφετέρου την καταβολή των μισθών στις/ους εργαζόμενες/ους. Πιο συγκεκριμένα, από το Μάιο έως τον Αύγουστο η καταβολή των δεδουλευμένων μας γινόταν τμηματικά και με καθυστερήσεις ενώ από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα πάρα τις διαμαρτυρίες μας παραμένουμε απλήρωτες/οι.
Από την 1η Δεκέμβρη κάποιες και κάποιοι εργαζόμενες/οι ξεκινήσαμε επίσχεση εργασίας ζητώντας την πλήρη εξόφληση των μέχρι τώρα δεδουλευμένων μας. Διεκδικούμε την μηνιαία καταβολή των μισθών μας ανεξαρτήτου χρηματοδοτικής ροής, το οποίο είναι βασικό επιχείρημα της εργοδοσίας για την παρατεταμένη καθυστέρηση. Ο μόνος υπόχρεος έναντι των εργαζομένων είναι ο εργοδότης, δηλαδή η διοίκηση της ΜΚΟ, η οποία οφείλει να καταβάλει έγκαιρα τη μισθοδοσία.
Η μεγάλη καθυστέρηση της καταβολής των αμοιβών μας έχει εξαντλήσει τα όρια μας. Σημειώνουμε ότι η κίνηση μας αυτή δεν έχει σκοπό να ασκήσει πίεση στις/ους ωφελούμενες/ους της δομής αλλά στην εργοδοσία. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε οι εργαζόμενες/οι που συμμετέχουμε στην επίσχεση φροντίζουμε να καλύπτουμε τις βάρδιες με προσωπικό ασφαλείας.
Δεν είμαστε εθελόντριες/ες, είμαστε εργαζόμενες/οι και απαιτούμε να αμοιβόμαστε για την εργασία μας κάθε μήνα. Η αλληλεγγύη μας απέναντι στους πρόσφυγες είναι έμπρακτη και εκδηλώνεται εντός και εκτός της εργασίας μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.
Εργαζόμενες/οι SIL Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.