Μετάθεση της απεργίας για την Πέμπτη 10 Ιουνίου

Η απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που είχε προκηρυχτεί για την Πέμπτη 3/6 μετατίθεται με ευθύνη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας για την Πέμπτη 10/6. Η ΓΣΕΕ επικυρώνοντας τον ρόλο της ως θεματοφύλακα των κυβερνητικών αποφάσεων και των διαθέσεων του κεφαλαίου, δεν έκανε απολύτως τίποτα το προηγούμενο διάστημα για να οργανώσει την πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση κι εντείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η απόφαση για απεργία την Πέμπτη 3/6 υπήρξε το αποτέλεσμα διεργασιών των σωματείων και των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Με μια ξαφνική απόφαση που σκοπό είχε να σαμποτάρει αυτές τις πρωτοβουλίες, η ΓΣΕΕ προκήρυξε γενική απεργία για την Πέμπτη 10/6. Το ΠΑΜΕ σύρθηκε πίσω από τη ΓΣΕΕ την οποία υποτίθεται πολεμά, ακυρώνοντας τη μέχρι τώρα προσπάθεια. Ανάλογες αποφάσεις πήραν η ΑΔΕΔΥ κι οι γραφειοκρατικές ομοσπονδίες.
Το γεγονός ότι αναγκαστικά μεταθέτουμε την απεργία για την Πέμπτη 10/6 δε σημαίνει ότι συντασσόμαστε με τους εργατοπατέρες. Με τη χθεσινή απόφαση γίνεται ακόμη πιο σαφές ότι όσο οι εργαζόμενοι/ες αφήνουν τις τύχες τους στα χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας είτε αυτή έχει τη μορφή της ΓΣΕΕ είτε του υποτιθέμενου αγωνιστικού ΠΑΜΕ, δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα απολύτως. Τα σωματεία κι οι αγώνες πρέπει να περάσουν στα χέρια των εργαζομένων. Οφείλουμε να ισχυροποιήσουμε τις εργατικές διαδικασίες βάσης αν δε θέλουμε οι ζωές μας να είναι έρμαιο στις ορέξεις των κυβερνήσεων και των αφεντικών. Στην απεργία της Πέμπτης 10/6 δεν πάμε για να βγάλουμε την υποχρέωση, ούτε για να κηδέψουμε το 8ωρο. Πάμε για να αποτελέσει αυτή η ημερομηνία ένα νέο ξεκίνημα για τους αγώνες της εργατικής τάξης.
Την Κυριακή 6/6 στις 18:00, στο παρκάκι του Εργατικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Σωματείου μας με εργαζόμενους/ες από τα safe zones που οδηγούνται προς κλείσιμο πετώντας στην ανεργία δεκάδες συναδέλφους/ισσές μας. Σας περιμένουμε όλες/ους εκεί.
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
 
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.